Opstarten Slim met geld — 03 juni 2014
Hoe deze huismoeder een bedrijf van 16 miljoen dollar runt
Mom Corps werd in 2005 opgericht door Allison O’Kelly en had in 2012 een omzet van 16,2 miljoen euro. Het mooie van dit verhaal is dat zij dit bedrijf oprichtte om meer tijd aan haar kinderen te kunnen besteden. En dat is haar gelukt. 
Allison was het stereotype van de succesvolle hardwerkende Amerikaanse carrière vrouw. Ze had een M.B.A. bij Harvard gehaald, had een goede functie bij KPMG gehad en was snel carrière ladder aan het beklimmen bij Toys “R” Us. Dat alles veranderde toen ze kinderen kreeg.

Minder uren werken was niet de oplossing

Haar baas gaf haar alle ruimte die ze nodig had. Ze kreeg de mogelijkheid om drie dagen in de week te werken. Dat bleek echter lastig te combineren met haar functie, want daarvoor moest ze veel reizen en had ze meetings op verschillende locaties op specifieke tijden. Minder werken was niet voor haar de oplossing. Ze had meer flexibiliteit nodig en nam ontslag. Haar baas was ontsteld “Wat had ik dan meer kunnen doen om jou hier te houden?” vroeg hij haar. Ze voelde zich schuldig omdat hij gelijk had. Hij had niet meer kunnen doen.

De eyeopener

Allyson ontdekte dat zij niet de enige getalenteerde vrouw was die op haar eigen voorwaarden wilde werken. Tegelijkertijd zijn veel bedrijven op zoek naar specifiek top talent. Ze bedacht dat zij daarvoor een oplossing ging maken door deze twee uitdagingen te combineren. Mom Corps was geboren.

Je eigen bedrijf starten als huismoeder

Nu heeft Allyson drie zonen, 2, 8 en 10 jaar oud. Wanneer zij verteld over hoe zwaar het is om een werkende moeder te zijn schudt iedereen z’n hoofd. Iedereen kent de strijd om carrière en familie te combineren. Door het bedrijf voornamelijk vanuit huis te opereren kan ze meer tijd besteden aan haar kids. De meeste van haar werkneemsters hebben soortgelijke overeenkomsten.
“Mensen denken meestal dat flexibel ‘part-time’ betekend, maar dat is alleen maar een deel ervan. Wij hebben het over flexibiliteit in tijd, duur en plaats. Onze klanten vertellen ons dat de moeders die wij plaatsen erg productief zijn. Ze zeggen wel eens ‘Goh, jouw mensen krijgen meer gedaan dan sommige van onze full-time mensen’. Dat komt omdat moeders andere prioriteiten hebben en daardoor gefocussed zijn op het afronden van de klus.”
Allyson werkt uiteindelijk full-time op basis van een 24 urige werkdag. Ze doet misschien iets voor de kids gedurende de dag maar dat haalt ze in om vijf uur of wanneer de kids naar bed zijn. Het is die focus en flexibiliteit de het mogelijk maken voor haar om top-prestaties te leveren terwijl ze ook nog bij het toneelstuk van haar oudste zoon kan zijn.

Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(0) Readers Comments

Comments are closed.