Een nieuw verdienmodel voor oude boeken

Een oude boekenwinkel in Canada heeft een manier gevonden om van haar overstock aan boeken af te komen. Ze maken er een avontuur van!

Spullen krijgen waarde als er een verhaal omheen zit of als je er iets extra’s voor moet doen om het te bemachtigen. Bij TV programma’s zoals Storage Wars, Pawn Stars en American Pickers blijkt steeds keer op keer dat ogenschijnlijke troep opeens veel waard blijkt te zijn als het schaars, bijzonder of ‘authentiek’ is.

Gokautomaat voor curiosa-lovers

Oude boeken hebben sowieso iets omdat ze de ‘tand des tijds’ hebben overleefd. Kortom, het moet wel voor iemand interessant zijn geweest anders was het al lang wel weggegooid. Maar om nou zo’n stoffige winkel in te gaan.,.. tja. In dit geval hebben ze in Canada iets ingenieus bedacht. Een boekenautomaat die at-random een boek uitgeeft als je er 2 dollar in doet. Hoe gaaf is dat? Bekijk het onderstaande filmpje van het apparaat. Het is eigenlijk gewoon een gokautomaat voor curiosa-lovers!

 

Verdienmodel – Extra cashflow voor koffiezaakjes?

Nu heeft deze boekenzaak het voor zichzelf laten maken. ZONDE! Ik zie dit wel werken bij plaatsen waar curiosa lovers vaak komen. Denk aan leuke koffiezaakjes, filmhuizen, de schouwburg, etc. Met uitzondering van koffiezaakjes hebben die toko’s vaak ruimte zat om zoiets neer te zetten en past het bij het imago.

Echt rijk zal je er niet van worden, maar leuk is het wel, dus mocht iemand nog een paar oude cola cola automaten hebben liggen.

I’m all game om oude boeken weer een nieuw leven te geven! ;-)

 

Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(0) Readers Comments

Comments are closed.