App tools — 22 april 2013
App’s ontwikkelen: Tool voor app crashtests

Little Eye Labs helpt met crashtesting voordat je jouw app lanceert aan de massa. De afgelopen week hebben ze net hun eigen app gelanceerd en zijn ze begonnen met crashtesting support.

Ze hebben een manier gevonden voor ontwikkelaars om de prestaties van app’s bij te testen en bij te houden op verschillende platforms op het begied van geheugen gebruik, energieprestaties en uiteraard datagebruik.

Crashlytics biedt ook een dergelijke dienst aan, maar die hadden altijd het nadeel dat je daarmee je tests alleen kon uitvoeren wanneer je app al live in de ether was.

Nieuw is ook het idee van een ‘video’ test waarbij je te zien krijgt wat er gebeurt met de app en tegelijkertijd ziet welke invloed dit heeft op de prestaties van je app.

Android’s heeft een Debug Monitor Server die iets vergelijkbaars doet, maar dat is iets minder visueel en gebruiksvriendelijk (no surprise bij Google).

Het is nu nog gratis middels het al oude freemium model en kost uiteindelijk zo’n 500 dollar per ontwikkelaar.

little-eye-labs-2

 

Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(0) Readers Comments

Comments are closed.