Crowdfunding platform voor startende ondernemers en projecten: TheWayv

Crowdfunding groeit in populariteit als manier om je bedrijf of idee te financieren. Afgelopen week is er een nieuw crowdfunding platform gelanceerd dat het net een beetje anders aanpakt dan de anderen. TheWayv werkt ook nog eens op een manier die prima aansluit bij de venturehacker die meer wil bereiken met minder middelen.

Nu de banken bij het invoeren van Basel 3 minder kapitaal mogen uitlenen per ingelegde euro, zoeken ondernemers naarstig naar alternatieven. In dit proces wordt crowdfunding langzaam maar zeker meer mainstream.

(SIDENOTE: Inderdaad, banken mogen jouw euro meerdere keren uitlenen en mogen daarop dus meerdere keren rente vangen. Sinds Basel 3 is de vereiste kapitaalreserve voor banken aanzienlijk verhoogd waardoor ze de afgelopen periode minder geld konden uitlenen en tegelijkertijd dus veel financieringen niet zomaar verlengden. Dat laatste is voor veel kapitaalintensieve MKB ondernemers een groot probleem. Daarbovenop is het met de concurrentie in deze bankiersmarkt ook zeer slecht gesteld.  Een keuze uit drie aanbieders is niet echt in het voordeel van MKB ondernemers. In Friesland kun je tegenwoordig zelfs alleen maar bij de Rabobank terecht. Kortom: er is een grote behoefte aan nieuwe manieren om bedrijven en initiatieven te financieren.)

Tijd voor een andere manier van crowdfunding

Met Venturehacking zoeken we altijd naar nieuwe manieren om meer impact te maken met minder middelen. Crowdfunding biedt mogelijkheden daarin. Je kan immers zowel geld aantrekken ALS je idee valideren in de markt. Je idee is pas bedrijfwaardig als mensen ook bereidt zijn er geld voor op tafel te leggen.

Crowdfunding is dus een nuttige optie voor startende ondernemers om aan geld te komen, maar als ondernemer heb je soms liever support dan geld.  Of nog beter, als je kan starten doormiddel van voorfinanciering van enthousiaste klanten dan ben je helemaal spekkoper. Wat heb je liever? Een investeerder die een rendement van 20% eist over 5 jaar of een klant die op basis van een korting van 20% je project wil voorfinancieren? De goedkoopste manier om aan financiering te komen blijft altijd sales!

Dat hebben de jongens van Wayv Crowdfunding goed begrepen. Hun funding platform is minder gericht op leningen of investeringen dan het is gericht op donaties of rewards. Crowdfunding zoals Wayv het ziet, is niet enkel een funding tool, maar juist een unieke en andere manier om je te verbinden met mensen die jouw plan of idee bijzonder vinden. Denk daarbij aan je toekomstige klanten of ambassadeurs voor jouw concept. Kortom, een gave, innovatieve en succesvolle manier om producten, diensten of bedrijven te lanceren.

 

Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(0) Readers Comments

Comments are closed.