Marketing tools — 03 oktober 2012
Zes linkbuilding tools vergeleken

 

Link building is essentieel voor online marketing, maar het is ook tijdrovend. Gelukkig zijn daar voor slimme ondernemers handige tools voor. 

Er zijn twee soorten tools: Tools die zich richten op de inhoud van je site en tools die helpen de boel te versnellen. Hier een aantal van deze tools.


Campagne manager: Ontolo


Ontolo is een krachtige maar ook complexe tool waar je wel even de tijd voor moet nemen.  Het is mogelijk om erg veel zelf in te regelen  en past mooi in de workflow management van grote ondernemingen. Het nadeel is dat het ingewikkeld werkt en dat je wel eens een data overload kan krijgen. Daarnaast kost het je zo rond de 100 dollar per maand.
Een vergelijkbare tool voor Ontolo is Raven’s suite

Je link sites op een rij: BuzzStream


De meest tijdrovende zaak voor het bouwen van links is het toestemming vragen aan andere websites om links naar jouw site te bouwen. Hier helpt BuzzStream bij. Deze tool help bij het maken van je eigen database van mogelijke sites waar je mee zou willen verbinden. Helemaal tof is de ‘bookmarklet’ functie waarmee je vanuit je browser direct sites aan je lijst kan toevoegen. Helemaal super! Dat scheelt enorm veel tijd. De kosten? Zo rond de 30 dollar per maand.

Je concurrentie in de gaten met OpenSiteExplorer


De OpenSiteExplorer van SEOMoz geeft je een analyse van je concurrenten zodat jij kan zien wat zij doen om hun ranking te verbeteren.  Het is geen totaal oplossing en met 100 dollar per maand moet je wel wat van je concurrenten te vrezen hebben om dit eruit te halen. Daarentegen geeft SEOMoz je genoeg andere online campagne tools om meer uit je abonnement te halen.

Vind sites die naar jou zouden linken met Citation Labs


Citation Labs is een tool die je helpt om sites te vinden die naar jouw toe zouden linken. De tool is extreem simpel te gebruiken en erg handig naast tools als Raven of BuzzStream. De kosten zijn zo’n 30 dollar per maand of 2 dollar per rapport.

Voor de middenstand: WhitesparkEerder schreven we al over de nieuwe mogelijkheden die search nu voor de lokale middenstand betekenen. Met Whitespark kan dit versnelt worden. Hun tool geeft de mogelijkheid om link partners te vinden op lokaal niveau. Het werkt redelijk simpel en kost niet zoveel. Hoewel, als slimme ondernemer zou ik eens kijken of je niet met een paar andere ondernemers samen voor een paar maanden deze tool in kan zetten.

Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(0) Readers Comments

Comments are closed.