Business tools — 22 oktober 2012
Je werknemers overal ter wereld betalen

De wereld wordt steeds kleiner, maar daarmee worden de problemen ook groter. Één onderdeel van de grotere complexiteit bij het internationaliseren is het betalen van je werknemers in het buitenland.

Met name voor IT bedrijven kan het lucratief zijn om buitenlandse top software ontwerpers in te te huren. In plaats van hen hiernaartoe te brengen (en ingewikkelde procedures te doorlopen bij het IND) doe je er in sommige gevallen beter aan om hen in hun land te houden en daarmee ook nog eens het koopkracht verschil als voordeel mee te nemen. De vraag is hoe betaal je die mensen?

Als het freelancers zijn dan zouden diensten als PayPal moeten volstaan, maar zodra je een dienstverband aangaat kan het ingewikkelder worden. Je moet immers dan aan de regulering van dat andere land voldoen en die van je eigen land. Je zit daarnaast ook continu te spelen met verschillende munten en veranderende wetten in verschillende landen. Ondoenlijk voor een relatief klein bedrijf. Internal payrolling kan dan misschien een uitkomst bieden.

Veel internationale payroll bedrijven werken echter alleen voor de hele grote jongens terwijl ze het MKB links laten liggen, maar naarmate de wereld globaliseert en het MKB steeds vroeger de grens overgaat zijn er een paar bedrijven in dat gat gesprongen. HetAmerikaanse Celergo bijvoorbeeld en het Britse NorthgateArinso is een ander voorbeeld. Beide werken in meer dan 100 landen en werken ook voor de mini multinationals. Doe er je voordeel mee.

Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(0) Readers Comments

Comments are closed.