Product ontwikkeling — 23 oktober 2012
14 jaar oud en je prototype ‘live’ binnen een half jaar!

Heb jij een idee waar je ‘al jaren’ mee rondloopt. Heb jij altijd een reden gehad om er niet mee aan de slag te gaan? Hier een verhaal waardoor al je excuses verdwijnen. 

Carter Kostler zal binnenkort zijn product lanceren. Op zijn site staat dat wij ergens in 2013 zijn ‘fruit waterflessen’ mogen verwachten. In minder dan zes maanden na het bedenken van het originele idee had hij een prototype om aan de wereld te presenteren. En owja… hij is 14 jaar oud!

De fruit waterfles is een fles waarmee je zelf water een fruitsmaak geeft met echt fruit. Hij kwam op dit idee – waar hij een patent aanvraag voor heeft liggen – toen deze 14 jarige zijn moeder steeds in de ochtend een kan met water en fruit zag maken vond hij het jammer voor haar dat zij dit water niet mee kon nemen. Immers, zij had s ochtends te weinig tijd om de fruitsmaak (en vitamines) door het water te laten opnemen. Tegelijkertijd kon zij ook lastig een hele kan meenemen. Het idee voor de ‘Define Bottle’ was geboren.

Onderstaand zijn eerste ontwerp:

How Teen Inventor Went From Sketch to Prototype in 6 Months
Carter liet zijn ouders de tekeningen zien en brachten het idee naar een octrooi gemachtigde, een industrieel ontwerper en een marketingbureau. Via internet zonder de bureau’s in persoon te ontmoeten, gingen zij razendsnel in actie.
Na 40 renderings van ontwerpen koos de kleine Carter een ontwerp en vonden zij met hulp van het ontwerpbureau een fabriek in China die de productie zou kunnen doen. In totaal is er een kleine 35.000 dollar in het project gegaan. De volgende 3k voor de eerste batch wilde de kleine Carter via IndieGoGo ophalen, het werd 5,280 dollar.

Bekijk zijn pitch voor IndiGoGo:

Hup aan de slag jij!!

Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(0) Readers Comments

Comments are closed.