Business tools Opstarten — 05 september 2012
Goed een goed bedrijf opzetten in een paar dagen.

Een groep ontwerpers wist met hun talent de slachtoffers van de overstromingen in de VS te helpen. Leer van deze non-business mensen, hoe ze hun succesvolle business hebben opgezet.

Nashville Flood Tees heet de organisatie en ze maakt – zoals de naam doen vermoeden – Tshirts om geld op te halen voor de mensen die getroffen zijn door de overstromingen in de VS. Het was het geestekind  van Susannah Parrish. Zij had twee ontwerpen op Facebook geplaatst om geld op te halen voor het goede doel waarna de aandacht voor haar -bescheiden- project explodeerde. Het werd duidelijk dat dit geen zolderkamer operatie meer kon blijven.

Ze haalde een collega erbij en opende met Shopify een online shop. Via drukker lieten ze de shirts bedrukken en BAM! 800 shirts verkocht in het eerste uur dat de winkel live was! Ze hebben meer dan 200.000  dollar opgehaald. En dat voor een website en ontwerp dat maar in een paar dagen is opgezet!

In het proces was hun grootste fout de afhandeling van de orders. Omdat ze wilde besparen op kosten hadden ze niet in het begin gewerkt met een professionele afhandelaar van dergelijke orders, maar deden ze het allemaal zelf. Dit kostte teveel tijd en die tijd hadden ze beter kunnen besteden aan marketing van het project (en hun eigen bedrijf aangezien al het geld naar het goede doel gaat).

Ze zetten het nu door via MyShirtHelps.com. Ik ben benieuwd of ze het model verder brengen.

Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(0) Readers Comments

Geef een reactie