Business tools Opstarten — 26 september 2012
Een niche product naar de markt brengen

Comfortabele zooltjes voor in je snowboard schoen. De bedenker verdiend er zo’n 2000,- euro per maand mee naast zijn werk.

Het bedrijfje Shredsoles is opgericht door een jongen die al meer dan 15 jaar snowboarde en eigenlijk al een tijd op zoek was naar een prestatie zool. Ééntje die een tijd meegaat en om kan gaan met de zware eisen die aan een zool gesteld worden tijdens het snowboarden.

Testen

Nate Musson maakte zelf verschillende ontwerpen en testte deze uitvoerig. Elke keer werd het beter.

Educatie

Naast zelfeducatie ging Nate ook in de leer bij een professionele schoenmaker waar hij een paar klasjes bij volgde. Hij had nog geen patent rond die tijd, dus hij moest wat vaag blijven in de redenen waarom hij die klassen volgde.

Doorzetten

Ondanks het verspillen van 600 dollar aan een merkenrechten advocaat – die hem vertelde dat zijn merk ‘Shred Soles” niet als merk te deponeren was – heeft hij toch doorgezet. En het zelf gedaan.

Doen wat moet, en de rest even laten

Nate heeft in zijn start veel te veel tijd en geld besteedt aan zaken die er -toen- niet toe deden. Zaken zoals een shopping site, een speciaal telefoonnummer, een podcasting account en zakenkaartjes. Zijn les is, richt je op wat er belangrijk is NU en doe dat dan ook NU. De rest kan wel even wachten. De kans bestaat dat alles veranderd en dat je veel tijd hebt besteed aan zaken die er uiteindelijk niet toe doen.

Producent vinden

Nate heeft meer dan 30 fabrikanten gebeld voordat hij de juiste click had. Makkelijk was het niet. Vooral omdat veel van hen zeiden dat wat hij wilde onmogelijk was. Hij gebruikte hier overigens vooral Google voor, daarna hing hij continu aan de telefoon of gebruikte hij email.

 

Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(0) Readers Comments

Geef een reactie