Marketing tools — 17 augustus 2012
Makkelijk korte videoclips maken met Reelsurfer

Content is king, maar langdradige content is saai. De jongens van de startup Reelsurfer hebben daarom een tool gemaakt waarmee jij gemakkelijk clips kan maken van bestaande filmpjes. 

Geef het maar toe. Als de vertegenwoordigers van de zap-generatie moet een tv-beeld binnen 5 seconden van camera perspectief verspringen anders zijn we onze aandacht kwijt. MTV is daar een mooi voorbeeld van. Hoogstens bij omroep MAX kom je tragere ‘switches’ tegen, maar in de regel wordt video steeds sneller (en volgens sommigen onrustiger). Op internet is dat zap-gedrag nog veel erger. Immers, de internet gebruiker is ‘born to click’. Lange videoclips kunnen daarin tegennatuurlijk werken.

Om die reden is ReelSurfer opgericht. Het werkt redelijk simpel. Je komt een stukje video tegen waarvan je een kleine clip van wilt maken. Je doet copy+paste met de video link, selecteert je clip en presto! Je clip is klaar om op je website of via sociale media te delen met de wereld. Ideaal om te gebruiken voor marketing platforms.

Hieronder heb ik een clip gemaakt van een analyse van Lars Duursma’s analyse van Obama’s inauguratie speech. De video zelf was zo’n 4 minuten. Je kan je voorstellen dat je daaruit 5 boeiende korte clips uit kan halen die je voor je site, nieuwsbrief en andere platforms kan gebruiken.

ReelSurfer maakt ook ‘Reels’ waar je meerdere van jouw clips in kan plaatsen zodat mensen meerdere korte clips van jouw hand achter elkaar kunnen zien.

 

Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(0) Readers Comments

Comments are closed.