Retail tools — 23 augustus 2012
Huur een container als winkelruimte

Geen geld voor de huur van een nieuwe winkel? Een leeg staand pand nodig om een winkel te openen? Welnee, zet gewoon een container neer. 

Een week geleden kwam ik het verhaal tegen van een man die een zonnebrillenwinkel wilde beginnen, maar geen geld had om een ruimte te huren. Nadat hij een tijdje als straatventer aan de slag was geweest kwam hij op een briljant idee. Een container huren!

Voor maar 1.400 dollar per maand huurt hij nu een grote container, inclusief elektriciteit, water en andere faciliteiten. Hij doet dit op een plek waar nog zo’n 60 andere ondernemers containers huren en zo gezamenlijk een winkelcentrum hebben gemaakt. Het is betaalbaar en hij zit niet vast aan een lang contract.

Eldon Scott, eigenaar van Urban Space, creëerde dit winkelcentrum en gelooft sterk in deze ontwikkeling. Het voordeel voor de ondernemers zou zijn dat je goedkoop kan starten en dat een winkelcentrum/plaats snel van vorm kan veranderen waardoor het voor bezoekers spannend blijft.

Zelf zie ik ook wel de voordelen, maar maak me toch enigszins wel zorgen over de uitvoerbaarheid van een dergelijk concept in Nederland. Immers, een winkel met alleen spullen zou prima kunnen. Containers voldoen al aan allerlei brandveiligheidseisen die horen bij het opslaan van spullen. Dat wordt echter anders zodra je een restaurant start in een container zoals Kirk Lance oout deed. Hij kocht voor 3,000 dollar een container om er een Mexicaan in te starten. Hij moest daarna nog vier jaar en 125.000 dollar besteden om zijn zaak te laten voldoen aan alle regelgeving. Goedkoop was het niet, makkelijk ook niet. Maar het aardige is dat hij het proces nu zo onder de knie heeft dat hij er een bloeiende franchise van heeft gemaakt. Kijk zo kan het ook.

 

Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(0) Readers Comments

Comments are closed.