Product ontwikkeling — 24 augustus 2012
Get real! Leer jezelf nieuwe gadgets te maken!

Stop met het bedenken van de volgende killer app. Start met het bedenken van de volgende killer gadget!

Als Venturehacker wil je de weg van de minste weerstand bouwen om iets van waarde te creëren. Veel mensen denken direct aan software. Dat klopt ook in hoge mate. Nog nooit is het zo gemakkelijk geweest om jezelf de vaardigheden van programmeren eigen te maken, anderen in te huren en tools te gebruiken om je idee snel naar de wereld te brengen. Maar deze ontwikkeling van softwaredevelopment-for-the-masses is nu ook steeds meer het geval met hardware. Dat is gaaf, want niets is zo cool om je eigen werkende prototype van een gadget in je handen te houden.

Arduino

Een tool die je helpt deze droom waar te maken is Arduino. Dit een een open-source electronica prototyping platform gebaseerd op een flexibel in te zetten stuk hardware dat je vrij gemakkelijk kan programmeren. Sluit je de hardware aan op op sensoren, lampjes en motoren en de wereld ligt aan je voeten. Kennis van electronica is niet nodig… die ontwikkel je onderweg. Ideaal dus voor de designer, arties, uitvinder en de venturehacker.

Hier is de TED video waardoor ik helemaal enthousiast ben geworden. Laat je inspireren!

Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(0) Readers Comments

Comments are closed.