Besparingstools — 11 augustus 2012
Een tool om jezelf onder sociale druk te zetten om je doelen te bereiken

Leren coderen kan behoorlijk saai zijn als je iets wilt bereiken. Een beetje sociale druk kan je helpen door te zetten. 

Eerder beschreef ik hier al een aantal tools waar ik fan van ben in mijn zoektocht om zelfs ook code te leren schrijven. Zelf test ik nu Treehouse en Codacademy. Maar zelfstudie vraagt om discipline. Discipline om video’s te bekijken, de tutorials door te nemen en en om de oefeningen te doen. Dat alles terwijl je bordevol plannen zit die je ten uitvoer wil brengen. De tijd nemen om iets te leren voelt dan bijna als het uitstellen van je belangrijkere zakelijke acties (let op, dat is soms ook echt zo). Is er niet iets dat mij kan helpen met dit specifieke probleem?

Deze week ontdekte ik Goalhawk. GoalHawk richt zich nu vooral op fitness en het leren programmeren (met Codacademy als sponsor!), maar je kan het ook voor andere doelen gebruiken. Het slimme van de integratie met andere platforms is dat het je al dat werk scheelt om al je acties op te schrijven.

GoalHawk start namelijk direct met het noteren van je doel, geeft 3 tot 5 vrienden op als “Hawks”, je geeft je deadlines en als je die mist dan meldt GoalHawk dit aan je vrienden. Outch!

Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(0) Readers Comments

Comments are closed.