Marketing tools — 19 juli 2012
Tool om je website toegankelijk voor mobieltjes te maken.

Mobiel internet verkeer blijft groeien. Hier een tool om ervoor te zorgen dat je site ook op mobiel te lezen is. 

Je wil dat je website overal en altijd toegankelijk is voor mogelijke klanten. Aangezien de kwaliteit van smartphones, hun browsers en het netwerk steeds beter wordt is het eens tijd om te kijken naar het ontsluiten van jouw website op mobiele platforms.

Dit kan je natuurlijk laten doen door een aantal goede programmeurs en webdesigners, maar het kan ook met verschillende webservices zoals MakeMobile. Eerder schreef ik al over een vergelijkbare tool om dit te doen, maar deze tool is van Nederlandse bodem en goedkoper!

Sterker nog, de instap versie is gratis en daarna ben je zo’n 3,60 euro kwijt per maand. Let op, dit zijn euro’s terwijl de concurrenten in dollars werken. Maar die 50 cent en eventuele BTW is toch mooi meegenomen ;-) .

Ook deze tool maakt je van je gewone website een mobiele variant, die snel laadt en goed leesbaar is in een mobiele browser.

Bij deze tool moet je iets meer werk steken dan andere tools. Dit heeft weer als voordeel dat je meer invloed hebt op het uiterlijk van je mobiele site.

Hou rekening met het feit dat deze bezoekers ‘on the move’ zijn en dus anders naar je site zullen kijken. Ze zijn gehaast, hebben minder tijd, willen hun informatie in super kleine doses en snel een beetje!

Zorg dat je contactgegevens makkelijk te vinden zijn als je een kantoor hebt. Veel mensen zoeken onderweg nog even het adres op van hun volgende bezoek en gebruiken daarvoor jouw website. Als het dan een pijnlijke opgave is om jouw adres te vinden dan sta je direct 1-0 achter.

 

Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(0) Readers Comments

Geef een reactie