Product ontwikkeling — 06 juli 2012
Materiaal om snel product prototypes mee te bouwen

Heb jij een idee voor een nieuw product? Of een aanpassing op een bestaand product? Er zijn handige materialen om direct een mooi prototype te maken.

Denk je in. Een soort klei waarmee je jouw idee in prototype kan kleien en dat na 24 uur veranderd in een stevige watervaste silicone rubber dan vormbehoud toont in stevige temperatuur ranges. Dat is Sugru.

Ideaal voor situaties wanneer je alleen een kleine aanpassing wilt maken op een bestaand product of wanneer je een add-on wilt ontwerpen voor bijvoorbeeld je iphone. Probeer het eerst met play-doh en ga daarna over op Sugru voor real life testing. Werkt het dan naar behoren, krijg je leuke reacties van mensen (die het ook daadwerkelijk willen kopen).  Dan kan je een eerste serie laten maken.

Stevigere oplossingen

Zoek je iets sterkers? Probeer dan “Ultrahigh-molecular-weight polyethylene”. Vaak afgekort UHMW genoemd. Maar wij kennen het in Nederland als ‘Dyneema’ dat door ons eigen DSM als eerste vermarkt werd. Het is een plastic die enorme krachten kan hebben, bestand is tegen vocht en chemicaliën en zelfs geluid kan dempen. Erg bruikbaar wanneer je dus ontwerpt voor zwaardere toepassingen zoals snowboards of een ‘casing’ die tegen een stootje moet kunnen.  Het is wel wat prijziger. Dus je moet er zeker van zijn dat je het nodig hebt.  

Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(0) Readers Comments

Comments are closed.