App tools — 05 juli 2012
Je app in twee uur toegelaten krijgen in de app-store

Je app in de app-store krijgen. Hoe sneller, hoe beter toch? Leer van deze casus hoe het moet.

Jason Becker wist zijn app in twee uur door het selectieproces van Apple te loodsen. Hij en zijn team hadden de app “Dreamt It” ontworpen. Dit is een leuke simpele app die gebruik maakt van de van de stemherkenningsoftware in de iPhone zelf om je dromen vast te leggen en ze te delen. Na twee maanden bouwen After a 60-day build, Dreamt It was approved for the Apple app store in about two hours.

Dat is bijzonder omdat veel mensen vaak Apples goedkeuringsproces als iets mystieks zien, maar volgens Jason is dit kul. Belangrijker is het begrijpen van Apple’s standaarden voordat je jouw app gaat bouwen. Apple heeft uitgebreide ‘Guidelines” en daar moet je je dus gewoon aan houden.

Verder werkte Jason met open source tools zoals ShareKit. Dat scheelt veel ontwikkel werk en belangrijker. Deze programma’s zijn al duizenden keren door de selectie gegaan waardoor de kans op bugs kleiner is.

Op dit vlak moet je sowieso foutloos zij. Zorg dat je voorbij de test-fase bent en alle fouten eruit heb gehaald.

Verder moet alles er goed uitzien en moet je verder denken dan alleen de programmatuur. Apple heeft eisen die verder gaan dan alleen de code. Dus zorg dat je de logo formaat, links naar hulp pagina’s, etc, allemaal klopt. The devil is in the details zeggen ze wel eens. Dat is hierbij zeker zo.

 

Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(0) Readers Comments

Comments are closed.