Product ontwikkeling — 25 juli 2012
Gratis of betaalbare 3D CAD ontwerpsoftware

CAD software is vaak behoorlijk duur. Gelukkig zijn daar oplossingen voor.

Voor de startende ondernemer is CAD software een stevige investering. Veel jonge uitvinders maken vaak dankbaar gebruik van de faciliteiten van hun TU. Voor de oudere technische innovator zijn er andere oplossingen.

Één ervan is door gebruik te maken van de goedheid van de grote software reuzen. AutoDesk helpt bijvoorbeeld startups in schone technologie met hun CleanTech Partner Programma. Vraag ernaar bij de CleanTech Business Club.

Een andere oplossing is eMachineShop. Met deze gratis webbased oplossing kan je jouw ontwerp maken, met als nadeel dat het gratis blijft zolang je de onderdelen bij hen besteld. Prima voor prototypes, maar later zal je de boel over moeten doen. Dat is niet zo heel erg, want je zal voor opschaling vaak toch je ontwerp moeten aanpassen.

Op de deze site staat een mooi overzicht van alle goedkope en vaak gratis 3D en 2D software. Zoals CoCreate, Powershape, SketchUp, Ponoko, en vele anderen.

 

Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(0) Readers Comments

Comments are closed.