Business tools — 04 juli 2012
Dienst om thuiswerk studenten in te huren

Gaat succesvolle onderneemster achter MoneyPenny het weer flikken? Recent lanceerde zij nog eens dienst waar ondernemers wat aan hebben.

Een slim blondje vertelde mij ooit “Delegeren is vooruitzien”. Voor ondernemers is dat een ware (doch rare ;-) ) uitspraak. Zorg dat je werkt met partners en dat je mensen vind die bepaalde belangrijke repetitieve werkzaamheden van je kunnen overnemen.

Cloudworkers speelt hierop in door thuiswerk studenten aan te bieden. De oprichtster van dit bedrijf is Marianne Sturman. Zij boekte al eerder succes met haar bureau MoneyPenny dat handelt in thuiswerkende moeders die maar wat graag vanaf thuis administratie van ondernemers op pakken.

Nu dus ook studenten die vanaf thuis werken. De kosten moeten relatief laag zijn en aangezien de dienst werkt met de infrastructuur van MoneyPenny is goede communicatie met de thuiswerkende student gewaarborgd.

Mijn ervaringen met het werken met studenten zijn wisselend. Regelmatig kan je via stages een kei in huis halen mits je ze goede begeleiding geeft, een goede stage draaiboek en regelmatig de voortgang checkt. De meeste studenten zitten nu eenmaal niet in een werkritme dus daar moet je soms bovenop zitten. Niet als politie, maar als coach.

Het is daarom spannend om te zien of Cloudworkers daarom kwaliteit kan leveren. Studenten die goed zijn in Nederlands en goed kunnen omgaan met sociale media kunnen van grote waarde zijn voor je bedrijf.

 

 

Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(0) Readers Comments

Comments are closed.