In no-time een anti-stress bedrijf opzetten zonder stress

Een succesverhaal waar volgens Ferris veel van kunnen leren is het bedrijfje Butterfly Repellent dat door Timothy Spencer is opgericht. het duurde hem één jaar om het op te zetten en levert hem tussen de 1000 en 2500 per maand op.

Timothy’s bedrijfje ButterflyRepellent verkoopt pilletjes tegen stress. Daarbij richt hij zich op de markt van mensen die bijvoorbeeld podium angst hebben.

Hij kwam op het idee nadat hij een documentaire had gezien over podium angst in de VS. Hij ontdekte dat veel acteurs en andere mensen die in het openbaar spreken in de VS zogenaamde ‘betablockers’ gebruiken. Een middel tegen hoge bloeddruk dat stress verlagend werkt. Omdat mensen hieraan verslaafd aan konden raken ging hij op zoek naar een natuurlijk alternatief.  Het duurde hem 2 maanden voordat hij het product op de markt had.

Het eerste wat hij deed was een naam bedenken en een logo ontwerpen. Dat zorgde dat de boel voor hem ging leven. Hij gebruikte tutorials voor het bouwen van een WordPress site en leerde de basics van photoshop.

Hij gebruikte thomasnet.com om een leverancier in de VS te vinden voor zijn product. Hij maakte een afspraak met een lokale producent en ze hadden meteen een klik. Er was een beetje overtuigingskracht voor nodig, maar het lukte hem om een kleine order te plaatsen en aan de slag te gaan.

Verder zegt Timothy dat je niet moet wachten met het lanceren van je site en product. Pas het aan terwijl je leert van de markt. De grootste vertragende factor van jouw bedrijf ben je zelf.

Goede snelle customer service is essentieel voor succes. Daarbij gaf hij een kortingsbon aan iedereen die maar een vraag stelde. Hij gebruikte daar ook leuke kortingscodes voor zoals ‘JobIsGeweldig’ (als je Piet heet was het natuurlijk PietIsGeweldig). De reacties daarop waren geweldig!

De volgende stap is om zijn product in de schappen bij supermarkten te krijgen. Het mooie is dat Timothy niet perse veel tijd kwijt is aan het produceren en leveren van zijn product. Dat gaat allemaal automatisch.

Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(0) Readers Comments

Geef een reactie