Marketing tools Retail tools — 07 juni 2012
Hoe de lokale middenstand zijn voordeel doet met Google+ Local

Met Google+ Local kan de locale middenstand zijn voordeel doen. Deze nieuwe dienst van Google geeft ondernemers meer mogelijkheden om zijn ranking in zoekresultaten te beïnvloeden samen met meer mogelijkheid om aanbevelingen van klanten een plek te geven. Dit is van belang omdat mensen steeds vaker met hun mobiel of tablet lokaal zoeken naar bepaalde diensten. Dit kanaal wordt nu dus ook voor de middenstand van steeds groter belang om mensen in de zaak te krijgen.

Om hier je voordeel mee te doen moet je jouw onderneming aanmelden bij Google Places for Business. Daarnaast zijn er een aantal specifieke stappen die je moet nemen om makkelijker gevonden te worden in zoekopdrachten in jouw buurt:

• Claim zowel je locatie in Google Pages en je nieuwe Google+ Local pagina.

• Maak een link vanaf je website naar je nieuwe Google+ Local pagina. Hierdoor weet zowel Google als je klanten dat je Google+ Local pagina een relevant kanaal is. Dat helpt weer bij het gevonden worden. Heb je een nieuwsbrief, gebruik die dan ook hiervoor. Maar stuur ook gerust de aanvraag naar je familie.

• Maak een Google+ account. Maak hier je locale profiel en probeer klanten hierop aan te melden. Start ook met het delen van content op deze site.

• Vraag vrienden en loyale klanten om je te ‘plussen’. Bij zoekopdrachten zie je tegenwoordig een +1 staan waar je op kan klikken. Google weet dan dat je dit een relevante pagina vindt. Vraag daarom vriendelijk aan je familie, vrienden en loyale klanten om je te “+1″-en. Deze sociale feedback is voor Google enorm belangrijk, helemaal als veel van deze mensen in de buurt van jouw zaak wonen. Dan weet Google dat jij een relevante zaak hebt en zal je daarom ook snel gevonden worden.

Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(1) Reader Comment