Gezamenlijk inkopen voor kleine retailers

Als kleine retailer kan het levens soms zwaar zijn. Lange dagen en lage marges. De concurrentie met de grote ketens is hevig. Is de VS is er nu OrderWithMe om daar verandering in te brengen. 

OrderWithMe biedt kleine winkels de mogelijkheid om gezamenlijk direct van buitenlandse (vooral Chinese) fabrikanten te kopen. De werkwijze is vergelijkbaar als die van andere ‘group-buying’ websites zoals Groupon. Meerdere kleine spelers groeperen hun orders om zo samen een korting te regelen. Erg slim.

Daarmee krijgen de retailers dezelfde kortingen als de grote jongens krijgen en wordt er bij sommige producten ook nog eens de tussenhandel overgeslagen. Heerlijk voor de kleine papa en mama winkels. Het enige waar nu nog een oplossing voor zoeken is een manier om mee te gaan met de openingstijden.

Nog een andere uitdaging. Het is er nog niet in Europa (cq. Nederland). Voor wie met dit geweldige idee aan de slag wil gaan… ik hou mij aanbevolen.

Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(0) Readers Comments

Geef een reactie