Geld verdienen aan een digitaal informatie product

In The-4-hour-work-week schrijft Tim Ferris oa. over mensen die tussen de 5 en 10 miljoen dollar per jaar verdienen aan e-books en promotie. Een voorbeeld van deze personen is Mike Geary. Hij claimt rond de 1 miljoen dollar per maand te verdienen. Als het waar is, hoe gaat dat in zijn werk?  Mike verdient zijn geld aan digitale producten waar hij weinig omkijken naar heeft. De kern is zijn fitness product met de naam: “The Truth about Six-Pack Abs,”. Deze heeft volgens hem sinds 2005 al meer dan 500,000 stuks van verkocht. A 40 dollar p.st is dat al snel een omzet van 20 miljoen dollar (let op: omzet is natuurlijk nog geen winst ;-) ). Niet slecht, vooral niet als je deze enorm lelijke website van hem ziet. Daarnaast geeft hij een nieuwsbrief uit over hetzelfde onderwerp met zo’n 680 duizend abonnee’s. Door daarnaast slim ‘online traffic’ in te kopen kan hij al deze geïnteresseerden doorsluizen naar partners die bereid zijn goed geld te betalen voor nieuwe klanten. Dat komt hier nog bij.

In twee jaar zelfstandig, in vijf jaar miljonair

Het kostte Mike iets meer dan vijf jaar om dit voor elkaar te krijgen. Als fitness instructeur kreeg hij continu vragen rondom hetzelfde onderwerp, namelijk een platte buik cq. de fameuze six pack. Hij wist dat er een enorme hoeveelheid onzin de ronde deed over dit onderwerp. Zo kwam hij op het idee en besloot in 2004 ermee aan de slag te gaan. De eerste twee jaar deed hij dit naast zijn kantoor baan (en naast zijn avond baan als fitness instructeur). Vooruitgang ging traag, maar gestaag. In 2007 verdiende hij evenveel aan zijn online product (Truth about Abs) als aan zijn kantoorbaan en besloot er volledig voor te gaan. Toen hij volledige focus op dit product had ging de omzet door het dak.

Bezoekers aantrekken

Toen hij begon had hij een miezerige 5 bezoekers per dag op zijn website. Mike ontdekte toen dat je -wil je succesvol zijn in een online omgeving – bezoekers echt moet aantrekken. Mensen vinden je niet vanzelf. Één van de zaken waar deze Mike nu erg goed in is, is het inkopen van website bezoekers via sites zoals Google (Adwords). Hij adverteert via goedkope zoekwoorden met weinig concurrentie en leidt deze ‘traffic’ naar zijn sites waar hij hen doorsluist naar beter betalende sites. Een die-hard vrije markt econoom zou zeggen dat in de marktplaats van online advertenties deze vorm van arbitrage gen lang leven gegund is. Mike ligt hier niet echt wakker van.

Testen, testen, testen

Hij startte met geen enkele kennis over dit onderwerp en kwam er toch door continu te testen wat werkt en wat niet werkt.  Hij leerde wat de beste Google advertenties waren door het draaien zg. split tests, ontdekte welke advertenties tot de meeste conversie leidde en hoe je dus enorm veel verkeer kan aantrekken voor weinig geld. Hij keek daarmee verder dan alleen Google. In 2007 ging hij gebruikmaken van affiliate networks, zoals Clickbank. Hij gaf daarbij een bizar hoge commissie van 75% van zijn product. Dat lijkt als een bizar hoog getal, maar daardoor gingen enorm veel ‘publishers’ zijn advertenties op hun websites plaatsen zodat hij enorm veel verkeer op zijn site kreeg. Omdat zijn product ‘digitaal’ was, had hij geen verder geen variabele kosten per verkoop en kon hij dit doen. Nu is die 75% overigens vaak de standaard. Al verdien je maar 2 euro per verkoop. Bij 200.000 verkopen hou je nog steeds 400.000 euro over. Daarnaast kan je al deze klanten later weer leiden naar nieuwe producten. Daar zit de echte cash.

Voorwaarden voor elk succesvol bedrijf

  •  Zonder blije klanten stopt je bedrijf. Lever ze resultaat en zorg dat ze blijven. Ze zijn jouw goudmijn. Blije klanten die terugkeren kun je blijven ‘delven’.
  • Trek partners aan om op te schalen (in zijn geval affiliates) en behandel deze als volwaardig. Mike gaf zelfs dikke bonussen aan de best verkopende affiliates tot wel 90%.

Meer over de technieken die hij gebruikte kan je hier vinden. 


Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(1) Reader Comment

Geef een reactie