App tools Slim met geld — 30 mei 2012
Waarschuwing over geld verdienen met apps!

 

 De App bonanza gaat lekker door. Voor startende ondernemers een gouden kans om geld te verdienen. Maar is dat nog zo? App Promo deed recent een onderzoek waaruit blijkt dat deze industrie razendsnel volwassen wordt. 

Eerder schreven we hier over het gemak waarmee Chad Mureta zijn app bedrijf heeft opgezet. Maar met meer dan 600,000 apps in the App Store is een hoge positie op de App Store rankinglijsten steeds belangrijker en tegelijkertijd ook steeds lastiger voor app ontwikkelaars om een goede boterham te verdienen. Het app marketing bureautje App Promo deed recent een onderzoek waaruit blijkt dat 59% van de app ontwikkelaars niet genoeg geld verdienen om zelfs ook maar break-even te draaien.

Slechts 12% van de apps verdienen 50.000 dollar of meer. Wat interessant is, is de constatering dat deze groep substantieel meer tijd besteed aan marketing (14%). Daarentegen hadden de anderen een marketingbudget van 30K.

Nu moet ik hier wel bij vermelden dat het onderzoek is gedaan door een marketing bureau, dus er speelt een stukje eigenbelang in dit onderzoek. Maar desalwelteplus is het belang van goede app-marketing daarom van nog groter belang.

AppPromo-WakeUpCallInfographic

Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(0) Readers Comments

Geef een reactie