App marketing: Freemium

In een markt met nu bijna 600 duizend apps in de Apple AppStore is het noodzakelijk om meer te doen om de aandacht te krijgen. Hier zijn drie technieken om je app beter te vermarkten. 

Gratis apps
Een manier om je app op de markt te brengen is door het gratis te maken. Het zogenaamde freemium model. Dit genereert aandacht die je anders niet had gekregen. Zodra de app een beetje aandacht begint te krijgen kan je het gebruiken om mensen over te laten stappen naar een betaalde versie met meer functies.

Pop-ups
Hoe krijg je mensen dan zover om over te stappen. Wat dacht je van die irritante pop-ups? Inderdaad, irritant. Maar wel effectief. Het is één van de meest succesvolle technieken om mensen naar de betaalde versie te laten overstappen.

Maak je programmeur duidelijk naar wat voor soort pop-up je op zoek bent en wat je doel is. Geef hier wat voorbeelden van bij andere apps die het goed doen. Zorg ervoor dat je de pop-ups kan toevoegen zonder een wijzigging of update te moeten doorvoeren in de AppStore.

Track

Doe dit door de pop-up dynamisch te maken. Dit is ook belangrijk omdat je de tekst van je pop-up steeds wilt kunnen aanpassen. Op deze manier kan je ook hiervan het effect laten stijgen. Daarom is het ook aan te raden om bij te houden hoe vaak een bepaalde pop-up te voorschijn komt en hoe veel mensen uiteindelijk op de aanschaf button hebben geklikt. Door het ene met het andere getal te delen heb je een mooi percentage dat je boven je scherm kan hangen. Elke week probeer je deze te verbeteren. Hoe hoger, hoe beter.

Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(0) Readers Comments

Geef een reactie