App tools Zelf doen — 04 april 2012
Tools om zelf een app te bouwen

Iedereen wil een app, dus jij ook ;-) . Hier een aantal tools om er zelf mee aan de slag te gaan.

Voordat we van start gaan is het handig om je eerst te verdiepen in de platforms die er zijn. Er is is nog geen dominant ontwerp in app-land, hoewel veel mensen verwachten dat met de komst van HTML5 iedereen straks weer het web op gaat voor handige tools. Afijn, zelfs dan heb een ordeningstool nodig op je tablet of smartphone dus tot die tijd werken we op:

Android: Google heeft gratis software die je kan gebruiken om zelf mee aan de slag te gaan. Er zit van alles in, maar gemakkelijk is het niet. Er zitten gelukkig wel allerlei tutorials bij en het kost je éénmalig 25 dollar om je aan te melden op Google Play.

Apple iOS: De meeste hipperts hebben natuurlijk een iPhone of iPad en maken daar liever een app voor. Om iets op het iOS platform te leveren zal je 99 dollar neer moeten leggen, maar het is wel een uitgebreid centre waar je lekker aan de slag kan. De iOS ontwikkelaar omgeving heeft ook veel tips en tools waarmee je direct aan de slag kan.

Windows: Het Windows platform is nog niet erg groot. Maar naar het schijnt is het makkelijker te gebruiken.

Leuk om te weten, maar voor bovenstaande platforms zal je steeds zelf code moeten schrijven en het dus eerst moeten leren. Als je een simpele tool wil maken die jouw bestaande content converteert in een app dan zijn er een aantal oplossingen:

AppMakr

Online kan je aan je iPhone app werken in AppMakr. Het gaat razendsnel omdat het draait op bestaande content en feeds. Omdat het best uitgebreid is, geeft het je de mogelijkheid om dingen te maken die verder gaan dan de standaard website-in-app oplossingen. Je kan er meldingen in zetten, GPS toepassingen en allerlei Javascript opties.

Het is gratis, maar als je de extra opties wilt gebruiken ben je zo’n 80 dollar kwijt. Een groot nadeel is dat AppMakr alleen werkt voor Apple.

GENWI

Deze club doet hetzelfde als AppMakr dan voor all platforms. GENWI laat je ook je app aanpassen zo vaak als jij wilt. Daarnaast zijn er veel tools om geld te verdienen zoals advertenties, coupons etc. Deze is niet gratis (behalve de eerste drie maanden).

Mippin

Mippin is vergelijkbaar, maar makkelijker in gebruik. Je kan hiermee je app in werkelijk all stores plaatsen, maar kost je duizend dollar per jaar.

MyAppBuilder

Met MyAppBuilder  ben je goedkoper uit en doen ze werkelijk alles voor je. Voor 30 dollar per maand heb je verder geen hassle en een redelijk standaard app.

ShoutEm

ShoutEm is ook een tool om je content in een app te knallen en ook deze meldt de boel voor je aan. Zij hebben allerlei opties zodat je net ietsje meer erin kan doen, maar dat kost uiteraard wat extra.

In deze lijn liggen ook de tools AppsGeyser en Andromo (alleen voor Android).

MobBase

Voor bands schijnt MobBase interessant te zijn. Naast de RSS feed van je site kan je namelijk ook nummers plaatsen. Maar omdat het vooral handig is voor fan’s doormiddel van handige ticket informatie etc. Denk ik dat het ook voor theater groepen van waarde kan zijn. Ook deze draait op meerdere platforms. Je moet verschillende bedragen neerleggen om op de verschillende platforms te kunnen publiceren en verder betaal je tussen de 15 en 65 dollar per maand aan hosting voor je nummertjes.

MobiCart

Heb je een webshop? Dan is MobiCart misschien handig. Ik heb er nog geen ervaring mee. je zit wel snel vast aan een bedrag tussen de 15 of 50 dollar per maand.

Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(0) Readers Comments

Comments are closed.