Business tools Opstarten — 16 april 2012
De 350 euro startup

Met weinig geld een succesvol bedrijfje opzetten. Chris Guillebeau komt deze week met een boek waarin hij zijn het succes van jonge bedrijfjes met weinig geld maar veel passie uit te doeken doet. 

Chris Guillebeau heeft de afgelopen tijd meer dat 1.500 ondernemers interviewt die minstens $50,000 verdienden en schreef op basis hiervan zo’n 50 case studies. Elke ondernemer moest inkomsten genereren met competenties die gemakkelijk voor anderen te leren zijn. Oftewel, niet die enige persoon die weet hoe de algoritmes werken waarmee de risico’s van Amerikaanse hypotheek obligaties worden ingeperkt, maar iets wat dus voor normale mensen zoals jij en ik te leren is. Veel van hen zagen zichzelf oorspronkelijk niet als ondernemer of hadden zelfs niet eens de intentie om een bedrijf te starten. Toch wisten zij met weinig middelen een mooie onderneming op te zetten.

Guillebeau zag dat elk van de onderzochte ondernemingen drie zaken gemeen hebben:

1. Elke ondernemer wist zijn passie te combineren met iets waar mensen bereid zijn om voor te betalen. (Passie en Nut)

2. Elk bedrijf gaf wat de mensen echt willen (en niet wat mensen ZEGGEN dat ze willen).

3. Elk bedrijf leverde producten die in hun kern erop gericht zijn om mensen ‘blij’ te maken. Hoe blijer mensen werden van de producten werden, hoe beter.

Overigens nu heet zijn boek wel de “100 dollar startup” maar de gemiddelde kosten van de startups kwamen uit op 450 dollar. Maar dat is natuurlijk gerommel in de marge. Waar het om gaat is de vraag “Wat je bedrijf op gaat leveren”.

Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(0) Readers Comments

Geef een reactie