Verdienmodellen — 05 maart 2012
Verkoop één product en doneer er één

Een leuk online brillen bedrijfje uit New York met een sterke sociale drive. Inspirerend!

Een tijdje terug kwam ik een boeiend interview tegen over Warby Parker. Inspirerend omdat zijn bedrijf een sterke sociale drive heeft. Parker verkoopt namelijk brillen online. Naast hun streven om 100% CO Neutraal te zijn, doen ze nog iets bijzonders. Voor elke bril die zij verkopen geven ze er één weg!

Jawel, “Buy a Pair, Give a Pair” is hun motto.

Nog toffer,.. ze helpen mensen in derdewereldlanden locale brillenwinkeltjes te beginnen om zo de locale economie te steunen. Ik hou van dit soort sociale startups! Bekijk hier hun programma:

Toen ze gestart waren werd enkel 1% van de brillen via het internet gekocht. Net als schoenen, dachten weinig mensen dat dit soort producten zich niet voor online verkoop leenden, maar niets blijkt minder waar.

Hier is de video van het leerzame interview, check it out!

 

Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(0) Readers Comments

Geef een reactie