Marketing tools — 22 maart 2012
Printtool voor websites handig?

De online printservice Peecho biedt bedrijven aan om hun pdf’s on-demand te printen. Handig of zijn er betere tools? 

Het idee is slim voor bedrijven die jaarverslagen publiceren. Je beidt het online aan, wil niet meer een stapel fysieke verslagen op voorraad hebben, dus je plaatst een Peecho button op je site zodat de eventuele bezoeker die wel liever fysieke verslagen ontvangt deze ook kan krijgen. At-a-price natuurlijk en jij bent van het gedoe af. Mooi! Je kan er dus ook geld mee verdienen.

Het is dan de vraag of we er iets mee kunnen als startup. Wat mij triggerde was namelijk het idee dat mensen artikelen in tijdschrift of boekformaat kunnen bestellen. Artikelen zoals deze, maar ook jouw artikelen rondom jouw dienst of product zou je kunnen bundelen om er een kleine pocket van te maken. Die pocket kan je dan weer voor een tientje aanbieden en dat is dan weer mooi meegenomen.

Het nadeel is dat het alleen in PDF kan. Dat betekend dat je steeds zelf een updated PDF moet aanmaken met al je artikelen in een geweldig leuke layout. Als je dan toch bezig bent werk dan direct met Lulu of Kobo.

Maar het zou nog mooier zijn als je direct een koppeling kan maken tussen je WordPress blog. Dat scheelt weer een stap en zorgt ervoor dat je publiek altijd de meest up-to-date versie heeft van je ‘boek’. Ik ben dus aan het zoeken gegaan en kwam de volgende tools tegen die ik ga uitproberen.

I’ll keep you posted!

 

 

Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(0) Readers Comments

Geef een reactie