Kick-ass uitleg filmpjes maken!

Één van de belangrijkste dingen voor diensten – zowel off- als online – is het uitleggen van wat je precies doet. Uitleg animaties zijn hierbij essentieel. Nu is er een tool waarmee jij deze snel en makkelijk kan maken!

Diensten zijn ontastbaar en daarom lastig online te verkopen, maar ook offline kan het lastig zijn om in het kort uit te leggen wat je voor anderen betekend. Er zijn veel technieken om jouw verhaal mondeling overtuigend toe te lichten, maar online komt dit altijd neer op een grote lap met tekst. En daar houdt niemand van…

Uitleg filmpjes

Daarom gebruiken veel ICT bedrijven steeds vaker uitleg animaties zoals bijvoorbeeld die van Funk-e. Een ingewikkeld verhaal wordt daarmee simpel uitgelegd in beeld. Daarmee wordt je verhaal bijna tastbaar. Voor het versnellen van je groei cq. sales zijn dit soort animaties dus super sterk. Ik gebruikte een uitleg animatie ooit op de frontpage van een website en zag de conversie met 60% stijgen!

Zelf uitleg animaties maken

Het nadeel van dergelijke filmpjes is dat ze relatief duur te maken zijn. Omdat wij als ondernemers onze bedrijven volgens de ‘lean startup’ manier ontwikkelen willen we ons verhaal zsm in de wereld gooien. Om het daarna aan te passen op basis van de feedback die wij uit de markt krijgen. Bij zo’n flexibele werkwijze is het onverstandig om je eerste filmpjes te maken bij professionele animatiemakers. Je bent dan zo tussen de twee a vier duizend euro kwijt per animatie cq. idee. Klopt het idee niet, dan moet je weer een nieuwe laten maken. Uiteindelijk een dure grap dus.

Nu ben ik een manier tegengekomen waarmee je met VideoScribe.tv je eigen uitleg animaties kan maken. Het is te downloaden voor je ipad en android en kost maar 2 dollar. VideoScribe is van Sparkol, een club die al eerder een handige presentatietool maakte. Ik had hun tool al eerder gebruikt om een uitleg presentatie te maken, maar omdat je dan een presentatie met een aparte tool van je scherm moet opnemen was dit een pijnlijk proces. VideoScribe is daarentegen helemaal gemaakt voor de korte uitleg presentaties.

Check hierover je ervaringen en laat me weten wat je ervan vindt.

http://youtu.be/ODOuw2-6E2w

 

 

 

 

Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(0) Readers Comments

Geef een reactie