Business tools Versimpelen — 23 maart 2012
Je acties op een rij

Gestructureerd werken is één van de belangrijkste vaardigheden van succesvolle ondernemers. Het is prettig als je daar zelf van nature goed in bent, maar voor de meeste is een beetje hulp meer dan welkom.Als ondernemer zijn ‘focus’ en ‘doorpakken’ belangrijker voor succes dan de creativiteit waarmee je jouw originele idee begon. Als je al jouw creatieve ideeën niet een plek kunt geven ben je gedoemd te leven in chaos en stress.

Elke ondernemer snakt daarom op den duur naar overzicht en ‘flow’. Wat daarbij helpt is het maken van simpele checklists waarbij je jouw projecten overzichtelijk op één plek hebt zitten. Zelf gebruikte ik vaak MyLifeOrganized hiervoor. Deze tool is eigenlijk een persoonlijke projectmanagement tool.

De tools werkte aardig. Hoewel ik persoonlijk het nog steeds erg lekker vind om een dikke streep door een actie te krassen was het erg prettig om mijn enorme lading acties en projecten op één plek te hebben en om alle acties van één project bij elkaar te hebben terwijl je de acties van andere projecten even kan laten voor wat ze zijn (door ze ‘in te klappen’).

Daarin schuilt echter een probleem. Als ik veel acties heb en deze allemaal op mijn eigen lijst heb staan dan ontstaat er een enorme lijst omdat je als ondernemer of projectleider snel geneigd bent om de acties van anderen (of waarbij je van anderen afhankelijk bent) op jouw eigen lijst te zetten. Ik gebruikte dan  ’ <W> ‘ als teken dat ik hierop aan het wachten was. Maar ideaal was het daarom allerminst.

Één van de belangrijkste zaken om jouw groei te realiseren is het delegeren van zaken. Het liefste helemaal zodat jij ook geen acties op jouw lijst hoeft te zetten (alleen als het mis gaat). Maar in de tussentijd zal je samen moeten werken en daar bood MyLifeOrganized geen mogelijkheden toe. Jammer, want ook andere tools zoals WorkFlowy bieden deze mogelijkheid ook nog niet.

Een tool die wel je meer team mogelijkheden geeft is LeanLaunchLab waar we het een keer eerder over hadden. Deze tool geeft je helaas niet de mogelijkheid om je thuis acties ook in datzelfde overzicht te hebben waardoor je genoodzaakt bent om meerdere tools tegelijkertijd te gebruiken en dat is op zijn minst ‘sub optimaal’.

Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(0) Readers Comments

Geef een reactie