Marketing tools Zelf doen — 24 maart 2012
Foto’s makkelijk aanpassen voor je website en folders

Wil je een foto aanpassen voor een nieuwsbrief, website of mailing, maar heb je geen beschikking over dure fotobewerkingsprogramma’s?

Een tijdje geleden gebruikte ik de Piknic online tool voor het bewerken van foto’s als ik iets meer nodig had dan het suffe ‘paint’ mij kon bieden. Maar Picnik is er vanaf 19 april 2012 niet meer dus is het zaak om te kijken naar nieuwe oplossingen.

Één van de tools die Picnik aanraadt – misschien omdat Piknic zelf in 2010 door Google is overgenomen ;-)  - is de Creative Kit van Google+. Dat is jammer, want Google is niet echt geweldig in haar user interface. Ze laten je altijd veel zoeken (logisch, daar zijn ze groot mee geworden). En jawel, ook naar de Creative Kit zal je wel even moeten zoeken. Je gaat naar je eigen afbeeldingen collectie in Google+, klikt op een foto en dan verschijnt er opeens in je linker bovenhoek een knop ‘creative kit’. Ik heb het getest en geef nog steeds de voorkeur aan de tools die Picasa biedt, dat scheelt je weer het upload werk voordat je aan de slag kan.

Verwacht geen mega photoshop kwaliteit, maar om je foto’s net iets meer ‘oempf’ te geven moet het voldoende zijn.

PicMonkey

Sinds deze week raad Google zelf weer PicMonkey aan als alternatief voor Picnik. Now I’m confused…

Maar eerlijk is eerlijk. PicMonkey werkt prima, is gratis en dus helemaal top. De tool is behoorlijk uitgebreid dus je kan er helemaal op los gaan.

Aviary.com

Een andere tool die ze je aanraden is Aviary.  Het aardige hiervan is dat het een facebook app heeft waardoor je vanuit je sociale netwerk foto’s kan bewerken. Erg handig als je even snel een foto wilt uploaden en deze dus meer ‘oemf’ wil meegeven.

Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(0) Readers Comments

Geef een reactie