Business tools Versimpelen — 29 maart 2012
Al je metrics, data of KPI’s in beeld

Weten waar je op moet sturen is belangrijk voor ondernemers, tools om deze data mee in gaten te houden dus ook.

Als startende ondernemer is het belangrijk om te weten wat je belangrijkste indicatoren voor succes cq. groei zijn. Voor een trainingsbedrijf kan dit 1. het aantal aanmeldingen op een nieuwsbrief zijn, gevolgd door 2 het aantal folderdownloads om uiteindelijk te resulteren in 3. aanmeldingen of aanvragen voor trainingen.

Bij een online shop kunnen dit weer andere gegevens zijn zoals ‘het aantal bezoekers die producten vergelijken’, het aantal mensen die de customer helpdesk bellen voor hulp bij een aankoop en de daadwerkelijke aankopen.

Bedrijven zijn anders en dus ook hun succesfactoren.

Verschillende databases

Wil je daar goed op sturen dan is het van belang om deze gegevens netjes op te slaan. Je website gegevens heb je in je Google Analytics, je mailing gegevens in MailChimp en je salesgegevens in je SugarCRM of SalesForce.com. Juist ja….

Nu kan je netjes al deze rapporten elke maandag uitprinten en bij de koffie overleggen waar deze week de prioriteit moet liggen. Maar zou het niet mooi zijn als dit alles in één overzicht kon?

Al je KPI’s/ data in één overzicht

Leftronic probeert hier wat aan te doen. Zij geven jouw één dashboard waarmee je al je data in één simpel webbased overzicht kan brengen. Op die manier kan je direct data met elkaar vergelijken en sneller leren van wat er exact gebeurt.

In Leftronic kan je een koppeling maken met andere diensten zoals Google Analytics, Twitter en Zendesk en je dashboard aanpassen door het gemakkelijk te verslepen.

Er is een gratis versie waarbij je zelf het model kan uitproberen. Daarna moet je al snel 49 euro per maand neerleggen. Dat is stevig voor een rauwe startup, maar een schijntje vergeleken met de dure KPI-dashboards die ze bij de grote corporates laten maken.

Het ding werkt prima voor beamers zodat je bij wijze van spreken in je kantoor dit dashboard realtime kan laten zien zodat iedereen weet hoe het staat met het aantal bezoekers op de site, de projecten, helpdesk, sales, etc.

In mijn gevoel missen er nog een aantal essentiele zaken die niet zo makkelijk met een API in te brengen zijn in je dashboard. Zaken zoals cashflow in & out bijvoorbeeld. Maar wat nog niet is, kan nog komen.

Update 15 april 2012 – Een andere vergelijkbare tool om zo’n toffe dashboard te maken van al je data is Geckoboard.

Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(0) Readers Comments

Geef een reactie