Opstarten Slim met geld — 27 februari 2012
DIY code leren schrijven

Jezelf leren code schrijven en maak je eigen programma’s. Codacademy leert je spelenderwijs de basics van het code schrijven.

Een wijze oude rot in de TIME-sector zei ooit tegen mij “al die geweldige kansen… je zou er code van willen leren schrijven”. De zin bleef altijd in mijn hoofd als een achtergrond programma meedraaien. Waarom? Omdat er inderdaad enorm veel kansen zijn online en dat het schrijven van code deze dromen werkelijkheid maakt.

Nu gaat Venturehacking vooral om het vinden van tools die het code schrijven juist overbodig maken. Tools die jouw leven als ondernemer simpeler maken en je bedrijf sneller laten groeien.

Maar tja… als je jouw niche webshop (wat nog steeds top is!) of informatie service, of ander type onderneming hebt opgezet en je met verschillende venturehacks er ook nog voor zorgt dat deze zaakjes -bijna- vanzelf draaien dan gaat je creatieve geest malen. Je zal ideeën krijgen samen met een nieuwe drang om iets unieks te bouwen. Dan helpt het om nieuwe creatie-vaardigheden onder de knie te krijgen. Dit kan gaan om (industrieel) design, werktuigbouw of -in dit geval- code schrijven.

De afgelopen dagen ben ik in aanraking gekomen met Codacademy een gratis platform waar je jezelf spelenderwijs javascript, python en Ruby kan leren. De opdrachten zijn kort, simpel en daarom is het lastig om te stoppen. Ik betrap mezelf steeds weer iets nieuws te willen leren terwijl ik eigenlijk iets anders zou moeten doen. “Gamification’ noemen ze dat (driedubbele woordwaarde bij Venture Capital scrabble op het moment).

Waar het om gaat is dat je aan het einde van de cursus uiteindelijk de basics van het programmeren onder de knie krijgt waardoor je simpele -maar toch niet onbelangrijke – online tools kan bouwen. Nou ja, simpel… als je je eigen blackjack game kan maken.. dan kan je al best wat.

Note op 4 juni 2012: Een andere vergelijkbare site is http://teamtreehouse.com, verder kan je betaald jezelf in van alles verbeteren via http://www.udemy.com/

Note op 11 juni 2012: Vandaag werd ik op https://www.coursera.org/ en http://www.skillshare.com/ gewezen. Ik heb er nog geen ervaring mee, maar gezien de hoeveelheid aan mogelijkheden is er aan DIY resources geen gebrek. Enkel doorzettingsvermogen.

Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(1) Reader Comment

Geef een reactie