Business tools Opstarten — 19 december 2011
Van idee tot wereldbedrijf in drie maanden

Venturehacking gaat over het snel en slim opzetten van je bedrijf. Voor sommigen is binnen een jaar je bedrijf op poten hebben al snel, maar Zaarly deed het in slechts drie maanden. En het is nog een geweldig idee ook. Een locale marktplaats voor jouw iedere behoefte.

In februari bedachten, Bo Fishback samen met Ian Hunter en Eric Koester een plan voor een marktplaats voor ‘geld’. Ze noemden het Zaarly, een mobiel platform dat een super lokale marktplaats voor peer-to-peer transacties mogelijk maakt op grote schaal. Stel je voor. Je zit bij een optreden en je wilt een betere plek of je wil een lift van iemand naar huis of een pak melk terwijl de winkels gesloten zijn. Geen probleem. Noem gewoon je prijs, zet je aanvraag op Zaarly met een tijd en lokatie erbij en kijk of je met iemand kunt handelen. Helemaal te gek toch? Typisch iets voor Nederland lijkt me.

één miljoen in twee dagen

In slechts twee dagen hadden de heren een eerste investeerdersronde van één miljoen dollar georganiseerd. En met succes! VIP’s als Ashton Kutcher en hoog genoteerde investeerdersclubs deden mee. Zo’n snelle ronde maakt hoge verwachtingen. En die maakten zij ook waar. Na een maand hadden de heren het idee succesvol getest vanuit de achterbak van een auto naast een festival (ze hadden niet op tijd een officiële deelname kunnen regelen). Een twee maanden later had Zaarly de officiele versie losgelaten in de wereld. Duizenden klanten maken er nu gebruik van.

Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(0) Readers Comments

Geef een reactie