Opstarten — 31 december 2011
Sociale innovatie: Een bedrijf oprichten om de wereld te redden

Een onderneming richt je op om een probleem op te lossen. Het is mijn geloof dat je met innovatieve bedrijfsconcepten de wereld mooier kan maken. Adam Archer deed met GamesThatGive precies dat!

Adam Archer richtte GamesThatGive op om niets minder te doen dan de wereld te redden. GamesThatGive bouwt social games waar de spelers geld kunnen verdienen voor goede doelen. Dit geld wordt op haar beurt weer beschikbaar gemaakt door bedrijven die als  sponsor optreden. GamesThatGive haalde een kleine één miljoen dollar op voordat het later verkocht werd aan Facebook’s Page management platform Vitrue dit jaar.

Wat zijn de lessen voor slim, snel en goed ondernemerschap?

Archer gaf een aantal tips op basis van de afgelopen 3 jaar succesvol ondernemen.

Wees gepassioneerd:  Als je niet enthousiast bent over je idee, zorg dan dat je iets anders verzint. Voor mijzelf is dat erg herkenbaar. Als ondernemer moet je enorm veel tijd en moeite (en niet te vergeten geld) steken in je idee. Als je dus niet het gevoel hebt dat je het verschil gaat maken met dit bedrijf stop er dan mee.

Vind een mede-oprichter die je respecteert en die je passie deelt: Je oorspronkelijke idee zal onherroepelijk veranderen. De technologie die je gebruikt zal veranderen, maar wat niet zal veranderen is je gezamenlijke doel en je respect voor elkaar. Dit is een raak punt van Archer aangezien respect de basis is voor het luisteren naar elkaars plannen. Het besef dat je samen naar datzelfde doel streeft bouwt vertrouwen in elkaar, respect zorgt dat je snel kan handelen.

Zorg dat je partner je steunt: Het is essentieel dat je vriend/vriendin/man/vrouw net zo achter jouw idee staat als jijzelf. Volgens Adam Archer was de steun van zijn vrouw onbetaalbaar. Het zorgde ervoor dat hij de pieken en dalen beter kon verdragen.

Hou van je adviseurs en investeerders: Zorg dat je een paar adviseurs om je heen hebt die je kan vertrouwen, die een groot netwerk hebben en waar je graag tijd mee doorbrengt. By the way, zorg ervoor dat dit wederzijds is.

Zorg voor een goede advocaat: Tijdens de meest zware momenten, bij het sluiten van deals, het binnenhalen van financiering, het aangaan van partnerships is het van belang om een goede advocaat achter de hand te hebben.

Huur een goede designer: Volgens Archer is er geen vervanging mogelijk voor een geweldig ontwerp.

Leer van andere ondernemers: Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden. Het is uitzonderlijk hoeveel info je kan krijgen van andere ondernemers.

Verzamel constant data: Meten, meten, meten. Je moet constant je voortgang meten en je assumpties testen. Met die data kan je later klanten, medewerkers en investeerders overtuigen.

Kortom, om van een sociaal innovatief bedrijf een succes te maken moet je ongeveer hetzelfde doen bij een innovatief bedrijf. Alleen met meer hart!

Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(0) Readers Comments

Geef een reactie