Besparingstools Slim met geld — 20 december 2011
Favo.rs: vraag een gunst van je netwerk

Als beginnende ondernemen zul je in je omgeving om gunsten moeten vragen. Favo.rs is een nieuw bedrijf wat dat makkelijk wil maken. 

Fijn, je hebt een idee voor een bedrijf en je hebt een netwerk. Wat nu?

Een paar weken terug is Favo.rs gelanceerd. Favo.rs is een platform dat je de mogelijkheid geeft om gunsten te delen met je netwerk cq. gunsten te vragen van je netwerk. Oftewel de perfecte bootstrap tool voor ondernemers die snel en slim hun bedrijf willen oprichten.

In feite zorgt Favo.rs voor een marktplaats bovenop je netwerk waarbij je kunt vragen of mensen die je kennen je ergens mee kunnen helpen. We kennen het gebruik hiervan al door het gebruik van #durftevragen op Twitter, maar het nadeel daarvan is dat je jouw vraag zomaar in de ether gooit zonder een persoonlijke connectie met de ontvangers. Waar een tijdje terug men bij één #durftevragen post tussen de 10 en 50 reacties kreeg, moet men tegenwoordig vaak drie a vier keer de vraag stellen voordat er één reactie komt.

Favo.rs probeert daarin het persoonlijke toe te voegen. Daarnaast is er een ‘gaming’ element aan toegevoegd waarbij je punten kunt krijgen naarmate je zelf meer mensen helpt. Leuk! Om op deze gamification door te gaan. Het is ook mogelijk om je vorderingen bij te houden en te zien hoe je relaties steeds sterker worden.

Kortom, vraag om advies, introducties bij bedrijven of om concrete hulp en Favo.rs beloont elke actie met punten. Ideaal voor de starter die zijn idee/product/beta versie wil testen!

Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen hiermee.

Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(0) Readers Comments

Geef een reactie