Slim met geld Versimpelen — 26 november 2011
Oldtimer van de zaak

Als ondernemers zoeken we de beste deals, ook als het op auto’s aankomt. Je wil een mooie bak en het liefst fiscaal vriendelijk als het even kan. 

Deze venturehack kwam ik tegen in het boek van Ronnie Overgoor: InternetCowboy. Hij is niet zo van de ‘groene’auto’s en vooral van de oldtimers. Zo reed hij vroeger in een Cadillac Sedan de Ville uit 1993 en nu in een Mercedes S320 Limousine.

Zijn venturehack….

Een auto van vijftien jaar of ouder heeft slechts een privébijtelling van 35% over de economische waarde.  Kortom, oude autos hebben een dus een lage economische waarde terwijl de catalogus waarde juist erg hoog kan zijn.

Alle kosten gaan in de BV (aanschaf, onderhoud, brandstof, etc). Uiteraard gebruik je het ding privé en daarover betaal je netjes je 35% bijtelling (over de lage economische waarde). De auto schrijf je af in drie jaar en dan is die economische waarde 0 euro. Helemaal lekker.

Dat laatste scheelt weer de kilometer registratie. Weer wat gedoe minder!

Related Articles

Share

About Author

Job raakt enthousiast van nieuwe manieren om slimmer en sneller te ondernemen. Hij zoekt continu nieuwe venturehacks en deelt ze hier. Job ten Bosch heeft een achtergrond in innovatie management en bedrijfswaarderingen. Als venture developer ontwerpt en ontwikkelt hij nieuwe ondernemingen voor eigen rekening of op resultaatsbasis voor opdrachtgevers.

(0) Readers Comments

Geef een reactie